Les mer

Pil ned lys

Komplett guide til hudbeskyttelse og solkrem i sommer!

Komplett guide til hudbeskyttelse og solkrem i sommer!

Kategori:

Alle Nyheter

Publisert:

8.5.24

Solen titter endelig frem, da er det viktig med riktig beskyttelse

Sommeren er en herlig tid for både avslapping og eventyr under solens stråler. Enten det er de nydelige svalbergene eller de solfylte strendene som kaller, er solbeskyttelse et must for alle dine sommeraktiviteter. I denne perioden hvor dagen blir lengre og solen sterkere, er det viktig å være bevæpnet med riktig kunnskap og verktøy for å beskytte huden mot potensielle skader.

Solkrem er kanskje det første du tenker på når det gjelder solbeskyttelse, og med god grunn. En god solkrem med høy SPF beskytter mot både UVA- og UVB-stråler, som kan forårsake solbrenthet, for tidlig aldring, og øke risikoen for hudkreft.

Men å stole ene og alene på solkrem er ikke nok. Fysisk solbeskyttelse i form av klær, hatter, og solbriller spiller også en viktig rolle i å skjerme huden mot solens stråler. Husk å dekke til så mye hud som mulig med lett, langermet bekledning og å ta pauser i skyggen, spesielt når solen er på sitt sterkeste mellom kl. 10 og 14.

Solkremer klassifiseres ofte i to hovedkategorier: kjemiske og mineralbaserte

Kjemiske solkremer inneholder organiske (karbonbaserte) forbindelser, som avobenzon, oksybenzon, og oktokrylen. Disse solkremene er ofte lettere i konsistens og mindre synlige på huden etter påføring.

Mineralbaserte solkremer, på den annen side, bruker mineralske ingredienser som titanoksid og sinkoksid. De virker ved å sitte på hudens overflate og fysisk reflektere bort solens stråler.

Hver type har sine fordeler og situasjoner de er best egnet for, så det er lurt å vurdere hudtype, aktivitetsnivå og personlige preferanser når du velger solkrem.

Mineral solkrem som "Mineral Radiance UV Defence" reflekterer UV-strålene vekk fra huden. De er et korallrev-vennlig alternativ og ideelt for sensitiv hud.

Kjemisk solkrem som "Ultra Facial UV Defence" og "Advanced Brightening UV Defence" absorberer UV-stråler og omdanner dem til varme, og passer godt for daglig bruk.

Videre er det viktig å ikke glemme hudpleierutine

Produkter rike på antioksidanter, som "CE Ferulic", "Phloretin" og "Silymarin CF", kan bidra til å nøytralisere skade fra frie radikaler og reparere huden. Daglig bruk av antioksidant ikke bare beskytter mot fremtidig skade, men kan også forbedre huden ved å redusere tegn på aldring og gi en sunnere glød.

Når du forbereder deg for sommeren må du huske at solbeskyttelse handler om mer enn bare å unngå solbrenthet; det handler om å ta vare på huden din på lang sikt.

Ved å kombinere bruk av solkrem med fysisk beskyttelse, riktig hudpleie, og hydrering, kan du nyte ferien til det fulle, samtidig som du holder huden din sunn og strålende.

God sommer!

Kategori:

Alle Nyheter

Publisert:

8.5.24

Innhold i artikkelen